Jako každý rok, i letos monitorujeme nejnovější trendy, které v zahraničí ovládají jak mola módních přehlídek návrhářů svatebních šatů, tak svatební veletrhy, výstavy a mezinárodní svatební magazíny. V tomto článku jsme shrnuli nejdůležitější trendy, které nás budou doprovázet celý příští rok. Co je in a co je out ve světě svateb? Začněme barvou. Nevěsty a návrháři si letos zvolili za svou top barvu odstín Marsala. Tato barva je pojmenovaná po odrůdě červeného vína a je to tlumený odstín vínové.

Marsala moodboard

Spadlé rukávky

Již několik let se nevěsty neoblékají do odhalujících korzetů, ale dávají přednost rafinovaně zahaleným ramenům a dokonce krajkovým rukávům, které do středu pozornosti dostala svatba Kate a prince Williama. I letos se tento trend udrží, ale návrháři začínají rukávy a ramínka nechávat sklouznout z ramen pro více sexy look. Nosí se lehké rozevláté siluety alá antická bohyně, nebo úzké sofistikované šaty, které pomyslně vrací trend 30. let. Ať už se tedy rozhodnete se stát sexy antickou kráskou, nebo retro lady, určitě neuděláte chybu. Naopak zapomeňte na sešněrované korzety, tvrdé nepoddajné látky a princeznovské devatero sukeň mala, načančanost je tatam.

Rodinný styl svatební hostiny

https://www.flickr.com/photos/caitlinnobile/14549382548Ať už pořádáte hostinu na zahradě, nebo v nóbl hotelu, upjaté stolování už se nenosí. V kurzu je seznámit hosty pomocí jídel, která si mohou naservírovat sami, podávat kolem stolu, nebo si dojít vybrat jídla, která mají rádi do speciálně připravených bufetů. Využijte příležitosti a seznamte hosty se svými nejoblíbenějšími jídly pomocí rautových stanic. Každá může být zaměřená na něco jiného a hosté tak budou mít možnost výběru podle chuti a zároveň se při nabírání jídla seznámí. A perlička na závěr: Raut většinou vyjde mnohem levněji, než tříchodové menu pro každého hosta :).

Půlnoční svačinky

https://www.flickr.com/photos/avlxyz/3946385098A co necháte hosty mlsat v noci? Ať už se party chýlí ke konci, nebo právě rozjíždíte divoký večírek, hostům určitě přijde k chuti něco dobrého jako půlnoční svačinka. V zahraničí je největším trendem pronajmout si pojízdný stánek rychlého občerstvení, který přijede až na místo hostiny, ale v našich podmínkách to asi nebude to nejjednodušší řešení. Ale co takhle o půlnoci podávat párky v rohlíku a limonádu, hamburgery nebo popkorn, se kterým se sledování ohňostroje stane nezapomenutelným zážitkem. Koneckonců, něco tučnějšího na zub vám pomůže srovnat hladinu alkoholu a zábava může pokračovat :).

Květiny plné zeleně

https://www.flickr.com/photos/county_marquees/15237397860Bohaté květinové dekorace jsou v kurzu už několik let, ale všichni si uvědomujeme, že rozhazovat peníze za květiny na jeden krásný den může být zbytečné. S radostí vám oznamujeme, že letos bude vaše svatba naprosto chic i s omezeným rozpočtem. Místo nekonečného množství květin se totiž letos nevěsty zaměří na zeleň. Ať už necháte proplést lustry břečťanem, skombinujete vaši vybranou květinu s osením, nebo rozložíte na stůl palmové listy, budete letos maximálně cool. Poraďte se s vaší floristkou a jistě vymyslíte desítky způsobů, jak použít zelenou výplň do kytic tak, aby udělala co největší dojem.

Strukturované svatební dorty

https://www.flickr.com/photos/ruth_e/13505567143 , https://www.flickr.com/photos/80456167@N08/9328489375/in/photostream/V minulých letech vládly sladkým dezertům barevné přechody ombré. Ale to už je letos passé. Nejnovějším trendem jsou totiž dva typy zdobení, ze kterých si vybere každá nevěsta. Pro romantické a bohémské svatby se na výsluní přízně hřejí jemně barevné dorty s výraznou strukturou krému. Poleva může být vytvarována do krajkových vrstev, nebo vlnitých struktur a doplněna pouze několika květy. Naopak srdce moderních nevěst zaplesá nad trendem čtverhranných dortů se zdobením s geometrickou přesností ve výrazných barvách. A co se týče příchutí? Tam už je to pouze na vás. Naopak – trendy přejí experimentování s příchutěmi, ať už se jedná o exotické kombinace, nebo chutě, které si pamatujete z dětství. Tak hurá experimentovat :).